Espai: Pati de Sant Jordi i Sant Domènec
Situació:  Carrer Sant Domènec, 14


L’equip LA+LA està format per l’Aina Santanach, l’Ana Badía, la Laura Molina i la Lara Tudó, amigues i arquitectes. Juntes van estudiar Arquitectura a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès.

Durant els seus estudis, l’Ana i la Laura van formar part de l’equip RESSÒ que va participar a la competició internacional Solar Decathlon Europe 2014 on va guanyar el primer premi en Arquitectura (jurat: Wang Shu). Posteriorment, va ser seleccionat als premis FAD 2017 i per la Biennale Architettura di Venezia 2018. L’Ana ha compaginat la pràctica de l’arquitectura amb el disseny editorial, editant el llibre d’arquitectura i tecnologia Deep Skin. La Lara va formar part de l’equip Ringo Rango que va ser seleccionat per la Biennale Architettura di Venezia 2018 i l’Aina va participar al concurs OpenGap amb el projecte A(rt)BBEY que va obtenir una menció d’honor. Actualment compagina la pràctica de l’arquitectura amb el disseny de joies a l’Escola Oficial de Joiers, Orfebres, Rellotgers i Gemmòlegs de Catalunya (JORGC).

Les quatre han fet intercanvis amb altres universitats del món (Chicago, São Paulo i Brussel·les) i actualment treballen en diferents despatxos vinculats al món de l’arquitectura, el disseny interior i el disseny gràfic.

El projecte ONES proposa el moviment com a propagació no només visual, sinó com un so; una ona expansiva. S’interpreta el moviment com una interacció entre les persones i els objectes, aprofitant el Claustre de Sant Jordi i Sant Domènec com una caixa de ressonància que permet crear un joc visual i auditiu, únicament originat per l’espectador.

ONES es basa en un conjunt de picarols que permeten conduir el so gràcies a l’acció de l’usuari. Es parteix d’aquesta caixa sensorial on s’estructura un recorregut sonor en diverses nebuloses a diferents alçades i amb diferents tons, creant una reacció en cadena generada per un origen puntual.

La intervenció adquireix un comportament luminescent quan cau la nit al claustre. El conjunt de picarols conforma el cel estrellat del pati. El visitant pot seguir interactuant amb el moviment fins i tot quan la llum del dia va minvant i la foscor cobreix la intervenció.