“Matís de Cels” és la proposta presentada per Víctor Viscor de Barcelona i Isabel Villares de Sâo Paulo, Brazil.

Víctor Viscor està actualment acabant la carrera d’Arquitectura a La Salle. Ha obtingut el quart lloc en el concurs Edifici Guàrdia Urbana de Barcelona de BIM/SA (Barcelona d’Infraestructures Municipals) i ha treballat, entre d’altres, amb Mesura Estudi, Terradas Arquitectes i RCR Arquitectes. Actualment col·labora amb el despatx Sergi Serra & Marta Adroer.

Isabel Villares és llicenciada en Arquitectura i Urbanisme per l’Escola da Cidade (Sâo Paulo, Brazil) i recentment amb estudis de Disseny d’Espais Efímers a ELISAVA.

En el seu recorregut professional destaca la seva col·laboració amb projectes i muntatges d’il·luminació escènica per a museus i espais culturals de Sâo Paulo, així com la 31ª Biennal d’Art l’any 2014. Actualment treballa de freelance realitzant projectes d’arquitectura i disseny.

3_matisdecels2

El projecte “Matís de Cels”, situat al pati del convent de La Puríssima, suggereix una immersió del visitant en un ambient d’experimentació del color blau. La idea va sorgir a partir de la comprensió de l’arquitectura del pati com a recinte d’introversió i, al mateix temps, una finestra per a la contemplació de la infinitud del cel. La instal·lació generarà diverses finestres de llum per les quals cada persona mirarà el cel i tindrà la seva interpretació subjectiva dels tons de blau visibles al llarg dels dies.