En aquesta quarta edició d’A Cel Obert, l’art efímer s’ha volgut apropar al públic més jove. Aquesta intervenció col·laborativa ha estat realitzada per alumnes de 7 centres educatius de Tortosa (Institut Cristòfol Despuig, Institut-Escola Daniel Mangrané, Institut Joaquín Bau, Col·legi Diocesà Sagrada Família, Escola Cinta Curto, Escola Ferreries i Escola Sant Llàtzer).

L’estornell és un ocell de mida petita, amb plomatge generalment fosc. És característic de l’animal anar en grup de centenars o milers d’exemplars, els quals s’alimenten als camps durant el dia i a la nit cerquen l’escalfor de la gran ciutat per dormir. El seu vol és enèrgic i directe, gràcies a les seves ales i cues curtes. A l’hivern forma grans estols que es mouen de forma sincronitzada. És un espectacle que impressiona de veure i sentir, quan surten de cop després d’amagar-se entre canyissars.

En aquesta instal·lació s’ha volgut fer evident aquest espectacle al mateix temps que ha servit d’eina per explicar de forma didàctica a les aules que és “la perspectiva”.
Passeja i observa el vol dels estornells i descobreix com el seu vol crea formes sorprenents!