L’any 2007, a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, en Sergi Arbusà realitza la instal·lació inflable Espai 1 i, amb aquesta, neix el col·lectiu artístic Penique productions.

L’any 2008, amb l’ajuda d’una beca, el projecte viatja cap a Nottingham on consolida la línia d’investigació i on s’hi incorpora un segon component, en Pablo Baqué.

Després d’haver realitzat diverses intervencions a Nottingham, al “Cerka’l Festival” de Piera i al “Market State Project” de Londres, l’any 2010 s’incorporen al projecte en Chamo San i en Pol Clusella. Tots plegats munten la instal·lació “Forat de l’Escala” a Barcelona. Durant els següents quatre anys, el col·lectiu viatja pel món assumint nous reptes i conquerint nous llocs com Madrid, Gènova, Querétaro, Ciutat de Mèxic, São Paulo, Belo Horizonte, Amsterdam, Vilanova de Cerveira, París, Beirut i Lisboa, fins tornar a la Universitat de Barcelona on presenten l’obra Galeria del Paranimf, l’última d’en Pablo i en Chamo com a membres del col·lectiu.

A partir de 2014, en Sergi continua movent el projecte per Rio de Janeiro, on hi viu des de 2008 i compta amb la col·laboració de nous components, i en Pol el mou per Barcelona. Junts viatgen a Roma i retornen a Lisboa i a París.Al 2016, en Pol desembarca del vaixell per pujar-ne a un altre.

A dia d’avui, en Sergi segueix comandant Penique productions amb l’inestimable ajuda d’Enrique Barro, des de l’estada a Mèxic a l’agost de 2017, i de tots els familiars, amics i col·laboradors que el fan possible.

La intervenció que ens proposen s’anomena Globoverd i té com a protagonista un inflable fet a mida que s’expandeix i envaeix l’espai del pati per complet.

El globus creix fins a relacionar-se amb l’arquitectura que el conté. L’aire, actuant de forma estructural, exerceix pressió contra el plàstic (polietilè de baixa densitat) que s’enfronta a les formes sòlides que el limiten i, a la vegada, en modelen la forma final.

Conquerit per l’inflable verd, el pati es transforma a través de la nova textura, la il·luminació i el color; adquireix una nova identitat.

Penique productions convida a l’espectador a accedir lliurement a l’interior dels inflables i al pati intern, per tal d’experimentar diferents sensacions i noves perspectives.