“El Buit i el ple” és la proposta presentada per Inés Virtanen de Barcelona i Sandra Anglés de Reus, ambdues amb Estudis Superiors en Disseny d’Interiors cursats a l’Escola Llotja de Barcelona i aquesta última també amb estudis de Projecció i direcció d’obres de Decoració i Arquitectura Efímera cursats a l’escola d’Art de Reus.

Les creadores d’aquest projecte es van conèixer a l’escola Llotja de Barcelona on juntes van treballar en projectes personals i presentant-se a concursos diversos. Actualment, col·laboren als despatxos de Barcelona Intersa SL i Agora Decoradors SL respectivament com a dissenyadores d’interiors.


Per al festival A Cel Obert  proposen una intervenció escultòrica en què l’espectador, quan entri al claustre de Sant Domènec, es trobi amb un pati inaccessible i ple d’esferes transparents.

Mitjançant aquestes esferes aconseguiran que un buit es transformi en un espai ple. Aquests elements lleugers, deixaran intuir un pati ple de volums, reflexes i vibracions que distorsionaran l’entorn, fent dinàmic un espai que normalment es mostra estàtic, buit i inert.

El claustre, un espai quiet, buit d’objectes, buit de persones, buit de sons i sorolls s’omplirà de vida durant els dies del Festival. També, apunten, que pot ser interessant l’observació de la intervenció des de la galeria perimetral del pis superior del pati, observant el muntatge des d’un altre punt de vista. Per això conviden a l’espectador a observar, reflexionar i interpretar l’escenificació.