El gironí Xavier Isart i les barcelonines Maria Domínguez i Laura Veciana són els joves autors del projecte “De la Terra al Cel”.

Maria Domínguez actualment està realitzant el PFC d’arquitectura a l’ETSAB. L’any 2012 va realitzar les pràctiques a l’Agence Boidot- Robin de París i actualment col·labora al despatx de l’arquitecte Daniel Mòdol.

Xavier Isart és llicenciat en Arquitectura per l’ETSAB i actualment és col·laborador al despatx del prestigiós arquitecte Josep Llinàs.

Laura Veciana és llicenciada en direcció d’art per ESCAC i en el seu recorregut professional cal destacar la seva col·laboració realitzant videoclips, llargmetratges i publicitat en productores tant reconegudes com Escac Films, Canadà o Oberon Cinematografica. El 2013 es trasllada a viure a Londres i col·labora amb Rattling Stick i Marie Lanna Studio. Actualment treballa de freelance a Barcelona.


La composició de la seva instal·lació per al Festival A Cel Obert sorgeix de la fusió de dues escales. L’escala territorial de l’Ebre, a través de l’abstracció de la gamma i la geometria de l’entorn, amb l’escala més concreta del lloc on s’emplaçaran: la naturalesa mateixa del pati de Sant Joan.

Portaran Tortosa a l’interior del claustre. La Tortosa paisatge. Ocres, granes, marrons presents en el cicle de maduració dels cultius de l’Ebre. Plantacions que texturitzen la terra, que tramen el territori i, en definitiva, en defineixen la seva identitat.