“Cromoteràpia” és la proposta presentada per la Maria Danés i en Josep Maria Guerrero d’Olot.

Maria Danés és arquitecta per l’ETSAV. L’any 2014 va realitzar les pràctiques al despatx de Josep Pla i de Solà-Morales a Girona.

Josep Maria Guerrero és tècnic informàtic i en el seu recorregut professional relacionat amb l’art ha destacat en el muntatge de vídeos, so i animació.

Els creadors d’aquest espai van decidir unir els seus coneixements artístics d’arquitectura, disseny i música per treballar amb projectes efímers. Al 2013 van crear el col·lectiu Ambient Zero i, a partir d’aquí, van començar a participar en diversos actes culturals realitzant el disseny i el muntatge d’espais efímers com “Mostra de pessebres Olot 2013”, “Temps de Flors Girona 2014”, “10 anys de realitat – Mostra Internacional de Documentals d’Olot 2015” i “Festival del Foc i de la Llum – Lluèrnia Olot 2013-2014”.

transefimers

La seva proposta per al Festival A Cel Obert és una intervenció que pretén canviar la percepció habitual del pati del Museu de Tortosa omplint estratègicament el vuit de les voltes, espai que permet el pas entre el pati i l’espai porxat, amb ampolles de plàstic reciclades i recobertes amb cel·lofana de colors; material capaç de deixar passar la llum, canviant-la de color i tenyint l’espai amb la llum solar. Les voltes, que queden omplertes, deixen de permetre la transició entre els dos espais i esdevenen una mena de vitralls canviant la percepció habitual sense filtres per una de més confusa, aquosa i de diferents colors.