Espai: Passatge Franquet
Situació: Carrer Ciutat, 5


Joan Bardy i Jean Orliac, amics i arquitectes, van estudiar junts a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès.

Han crescut integrant la cultura francesa i la catalana a les seves vides, cosa que continuen fent en la seva pràctica professional. Treballen a França i a Catalunya tant en projectes propis, com en projectes més grans en col·laboració amb els despatxos Michèle&Miquel i Archikubik. Més enllà d’aquesta ambivalència nacional, han viscut també la cultura alemanya i la portuguesa en primera persona, a través d’intercanvis universitaris.

Com si es tractés d’una roba de seda d’orient, la instal·lació està formada per un dosser composat per cadenes d’alumini anoditzat d’un color vermell suggeridor, amb reflexos brillants a contrallum. Tot i ser un teixit prou atapeït per tallar vistes, filtrar el pas dels rajos solars i crear un espai interior, la tipologia d’aquestes cadenes permet les mirades indiscretes i curioses.

Observant que moltes passions i emocions són capaces de distorsionar la nostra percepció, en la intervenció s’ha proposat, precisament, una distorsió de l’espai, de la llum i de les formes, que tant de bo sigui capaç de despertar passions intenses als seus visitants. En definitiva, un baldaquí que enalteixi l’espai i apassioni els sentits.